Gott nytt jul

Tja tja bloggen!
-
Har varit lite dålig på att blogga på senaste tiden, men nu kommer jag tillbaka i och med det nya året. Julafton var i alla fall fin och mysig.
-
Jag hade inte planerat så mycket inför nyår och det känns nu som ett klokt val, för jag har sett så många som varit förtvivlade över sina nyårsplaner, så mitt tips till alla läsare av den här bloggen är att ta nyår lite som det kommer och inte oroa er för mycket, det finns alltid nått kul att hitta på, spendera tid med era nära och kära eller vad som helst, det löser sig:)
-
För min del blir det i alla fall att ha ett ohajpat nyårsfirande med Lovisa och sen får vi vad vi hittar på, jag känner på mig att det kommer bli roligt i vilket fall som helst ^^
-
Gott nytt år!

Torsdag

Mitt i det sista julfixandet firade vi även farfars födelsedag lite smått, han fyllde 88, pretty amazing I have to say!
-
Jag slog även in en massa paket, utan tejp såklart :)
-
Nu ska jag göra som alla normala människor och sova lite, så blir det kanske julafton snart :)

Onsdag

Första jullovsdagen invigdes med en chillkväll med rönnbybarnen, Elin hade gjort fina pepparkakshjärtan till oss. Vi åt oss proppmätta på julgodis, choklad, chips, ostbågar, läsk och glögg. Ja, när jag tänker på saken åt jag inte någon middag.

Tisdag

Avslutningsfesten var ganska flippad, som alltid med 0902. Bilderna förklarar nog lite om hur det var.
-
Det var i vilket fall som helst kul att festa lite igen, det är ett bra tag sen senast och jag hoppas det inte dröjer lika länge till nästa fest. Något annat chilligt var att åka taxi hem(tack pappa) och sova till klockan 13.37 roligt nog. Börjar inse att det är lov på riktigt nu!

Tisdag


Då är skolan äntligen skolan slut, avslutningen var kul, men inte lika bra som förra året. Borde vara glad, men känner mig ganska nere.
-
Har nu lagat pannkakor och sjungit lady gaga högt i köket för att peppa mig själv lite, hoppas jag blir gladare ikväll när det är klassfest.

Måndag

Tog hand om sista julruschen och tror att jag nu har handlat färdig alla julklappar för i år. Känner mig helt slutkörd, men på ett skönt sätt nu, för nu vet jag att det är över, ingen mer skola på flera veckor (förutom lite franska pluggande möjligtvis).
-
Så i morgon ser jag fram emot en hejdundrandes julavslutning som jag hoppas toppar förra årets julavslutning. Blir förhoppningsvis att lägga sig tidigt, ja kanske klockan elva... Dygnsrytmen är verkligen rubbad efter de senaste veckorna.

Söndag

Detta är en historisk dag, förutom att den började allmänt härligt och segt med lite spelande av crash bandicoot (epic game) tillsammans med Lovisa så hände även något annat.
-
Min personliga tränare (aka min bror) skulle inte med och träna så jag var on my own. Bestämde mig för att träna efter mitt pappas/gamla program för att se hur mycket jag förbättrat mig och det visade sig att jag nu officiellt är starkare än min pappa. En riktig milstolpe i en pojkes liv måste jag säga!

Lördag

Hihi.
Lovisa här.
Jag valde ut bilderna för jag tyckte dem var himlans söta.
Just nu ligger vi och degar, men det gör inget.
Det är rätt mysigt.
& så pratar vi om lite allt möjligt.
Snart ska vi spela Crash Bandicot.
Cha cha!

Torsdag

En ovanligt lugn skoldag måste jag säga, eller den var väl ungefär lika lugn som man gjorde den till. Man känner verkligen atmosfären av tröttheten på skolan, märks verkligen att alla bara väntar på lovet. Enligt tradition så har jag även skjutit upp skrivandet av den sista uppgiften.
-
För ovanlighetens skull känns det ändå ganska lugnt på nått sätt, kanske för jag har skrivit ovanligt mycket av uppgiften och för att uppgiften är så flummig så man inte riktigt orkar tänka på den.
-
Istället för att göra rapporten passade jag på att ta hand om en sjukling, vilket var mycket, mycket roligare än att göra rapport : ) Jag hoppas på att det jämnar ut sig så att jag får lite bra karma och kan skriva grymt. Det är en strategiskt utarbetad plan med andra ord : P
-
Detta betyder i alla fall att mitt rapportskrivande för dagen börjar ungefär nu, vilket roligt nog är ungefär den bästa arbetstiden för en nattapa som mig.

Tisdag

Efter 8 timmars sömn mådde jag lite bättre och gjorde mig redo för att framföra mitt gympapass, vilket gick väldigt bra faktiskt.
-
Efter skolan tog jag mig ner på stan och träffade Camilla, vilket var ett bra tag sen, vi åt lite mat och delade lite skvaller. Precis så det ska vara när man inte träffat någon på ett tag.
-
Efter det lyckades jag springa på Ellen och hennes mamma och fick till och med skjuts hem, jättesnällt!
-
Efter att ha en iphone i ett par veckor märker jag hur beroende jag blivit av den, hoppas på att få skärmen reklamerad så att den kan börja fungera igen. Hoppas hoppas...

Söndag/Måndag

Det här var den absolut bästa 36 timmarsdagen jag varit med om (den enda också för den delen :P). Söndagskvällen avslutades med lite pepparkaksbakning och vi var redo för Lucia Movie Night!
-
Filmerna var förvånansvärt bra och natten var helt galen och kul, det är nått speciellt med att släppa taget om rutinerna i sitt vardagliga liv.
-
Sjukt vad man klarar egentligen, jag var vaken i 36 timmar i sträck (förutom 3 power-naps med min trogna sleeping buddy), härdade genom en skoldag och en uf julmässa och det sjuka är att jag inte var så trött när det blev kväll (dagen var lite värre dock xD).

Lördag

Det blev att sticka iväg till Stockholm en tidig morgon för lite traditionsenlig mandelmusselbakning, efter en sen men mysig natt.
-
Gick runt och sjöng på Paparazzi hela dagen.
-
Impulsade till en chillkväll med bästa rönnbybarnen Hanna och Ellen, det borde göras oftare.
-
Ska försöka lägga mig sent så att jag kan vakna sent och klara av den hårda prövningen som väntar inför morgondagen. Blir nog att börja spela professor Layton så jag håller mig vaken!

Torsdag

Dagen startades med ett uppror, som slutade ungefär som de alltid brukar göra. Fick i alla fall engelskatalet gjort vilket är väldigt skönt, hur mycket problem och klagomål det än har varit kring det.
-
Lekte lite mekaniker, kock, superman och hade allmänt kul hemma hos Lovisa efter skolan. Det var skönt att ta en ledig kväll från skolarbetet.
-
Dags för en "tidig" natts sömn nu :)

Onsdag

Det blev ingen fika på stan med Camilla, men stack istället ner på stan med en annan toppentjej. Vi gick runt på stan i en svindlande hastighet och köpte julklappar som yra höns (fråga mig inte hur de gör). Borde nästan vara något rekord. Till slut kom verkligheten ikapp och vi var tvungna att bege oss hem, men jag lyckades i alla fall komma bort lite från verkligheten i några timmar:) Det känns som det är det allt handlar om, att förtränga stressen som alltid finns i ens undermedvetna med de saker i livet som man egentligen vill göra. Vi är bra på att lura oss själva i alla fall.
-
Verkligheten bestod i alla fall av en fin dos engelska power point, övande och finskrivande av manus och en skvätt CV. Bilden är på tekoppen som var en trogen kamrat och moralhöjare under kvällen : P
-
En sak som lyste upp kvällen är dock att Lucia Movie Night will happen!

Tisdag

Ännu en stressig tisdag med gitarr och orkester, när jag kom hem så bestämde jag mig med ren viljestyrka att gå in i garaget och göra lite på gitarren (den har fått ligga orörd ganska mycket och börjar bli lite ledsen), fräste i alla fall vinkeln för halsen, sen fick det vara nog.
-
Ser fram emot morgondagen av tre anledningar, dels att det är UF inlämning, för då kan den delen försvinna från min lista av stressmoment. Den andra anledningen är att det är studieverkstad och att man då förhoppningsvis kan beta av engelskan. Var inte så mycket att se fram emot kanske, men the main happening (som faktiskt är något att se fram emot på riktigt) är att jag ska ner på stan och fika med Camilla och det kommer bli awesome!
-
(OBS chokladbilden är några dagar gammal och det har inte druckits någon choklad idag eftersom jag har ett strängt sockerförbud till på söndag :P)

Måndag

Idag:
-blev jag indragen i en spontanrunda av hela havet stormar
-skuttade jag runt lite jobbade på mitt friskispass som ska framföras imorgon.
-hittade pappa lägenhet i Stockholm som vi ska hyra (hej jag kommer kunna chilla i Stockholm på helgerna omjag vill).
-peppade jag lite inför Lucia Movie Night. Kommer vara galet!
-insåg jag att jag verkligen inte har lust med de sista veckorna i skolan.
-

Söndag

Efter en sen natt blev jag ganska seg under resten av dagen, men jag lämnade i alla fall Lovisa efter lite dans, kuddkrig och apelsinskalskrig. Ganska kul vad många små roliga saker man kan hitta på en söndagsmorgon. Vi har definitivt svart bälte i att hitta på flummiga lekar i alla fall.
-
Jag uthärdade sedan ett gympass och det var nog tur att min bror var lika seg som jag för annars hade det blivit väldigt jobbigt.
-
Sedan var det dags för det andra passet, gympapasset som jag ska göra på idrotten på tisdag, på bilden ser ni låtanalysen och för att inte förlora stämningen så är det självklart skrivet på baksidan av ett pannkaksrecept. Nu behöver jag bara hitta på lite roliga moves till låten, men det färdigställer jag nog imorrn.

Lördag

Bestämde mig för att det här inte skulle bli en sån där normal segardag. Jag bestämde mig för att åka skridskor för första gången i år och kanske den tredje gången på de senaste 2-3 åren. Så jag och Lovisa begav oss till hakonplan och vi åkte skridskor tills vi blev ensamma kvar (förutom en pappa som verkade specialträna sitt 6-åriga barn till att bli hockeyproffs), de var verkligen jätteroligt, skridskor är verkligen underskattat och jag är glad över att de gamla hockeytakterna sitter kvar i benen.
-
Sen åkte vi till Lovisa och värmde oss, gjorde amerikanska pannkakor (varför känns det här som en pannkaksblogg?), kollade på Mamma Mia och det slutade med att vi spelade Proffessor Layton och var filosofiska i utklädningskläder i till klockan tre på natten, då vi tillslut somnade.
-
Vi hann med ganska mycket på en kväll måste jag säga, det kanske är det här lärarna menar med att utnyttja tiden väl?

Torsdag, en galen självstudiedag

Dagen började med att jag vaknade kall hemma hos Moa efter en ganska sen filmfkväll med klassen. Jag tog mig hem därifrån nio på morgonen och lyckades skrämma livet ur vår städhjälp när jag kom hem. Sedan filade jag på min teknik i jakten på att göra perfekta amerikanska pannkakor.
-
Efter att ha sovit några timmar till kändes dagen ganska upp och ner. Så jag kände att den bästa lösningen var att ge mig ut i pulkabacken med Lovisa. Vad piggar upp en bättre än 20 minus, en pulkabacke och en bra vän?
-
Som att inte det var nog tog jag en tur till gymmet med min käre bror.
Det blev inte så mycket självstudier, men jag tror man behöver såna här dagar ibland.

RSS 2.0