Guitar heaven

Äntligen hittade vi en riktigt bra musikaffär, gitarrabstinensen är stillad för en stund. Tänkte bara säga det.

Rottnest Island


Igår tog vi en färja ut till Rottnest Island, en liten paradisö n bit utanför Perth. Med snorklingsutrustning och cykel hyrd så var vi taggade att dra ut och snorkla och steka på stranden. I början av dagen blev det tyvärr lite förstört av den ofantliga mängden flugor som hela tiden flög runt en och dessutom bet en ibland!
-
Efter att ha laddat upp med 1,8 liter glass så gav vi oss ut på nya äventyr och för att snorkla vid ett skeppsvrak. Snorkling ger mig alltid en ångestfylld fascination, man är ju så hjälplös i vattnet, speciellt i ett vatten där det faktiskt finns hajar! Den lilla stranden vi hittade och hade helt för oss själva var flugfri och hade fin snorkling. Men mina farhågor bessannades när Lovisa såg nått som verkar ha varit box jellyfish, vilket är de giftigaste maneterna i världen ungefär och vi stannade därefter ur vattnet. Tur att hon såg dem på slutet av dagen :) En av dagens favoriter var de vilda Quokkas som vi såg, hur söta som helst!

Pinnacle tours

I tisdags stack vi iväg tidigt på morgonen för en tur med Pinnacle tours! En rolig tur som både innebar träffar med kängurus, koalor, wombats, emus och... hummrar (eww). Det blev självklart även en tur ut till the Pinnacles, vilket är de där spetsiga sandstens formationerna. Dagen avslutades med galen körning över sanddynor med bussen och lite sandboarding. Inte riktigt lika kul som pulka, men vad ska man gör i brist på snö? Awesome day

The shoe day

Jag ångrade gårdagens köp av skor och bestämde mig istället för att köpa ett par dress shoes som var ruskigt snygga, sköna och dessutom för halva priset! Lovisa var också tänd på skor så vi splittade upp och jag begav mig till några musikaffärer som till min besvikelse var jättedåliga. Fick i alla fall tanka lite iphone på vägen dit, då de har en jättestor apple store här! Och vad tycks om julpyntet?

In the shady parts of Perth

Glömde jag nämna att solen var jättejätte stark igår, så Lovisa brände sig ganska illa. Därför kände vi att det behövdes en liten time-out från solen. Solen var minst lika stark idag så det blev en intensiv shoppingdag istället med omvägar för att undvika solen. Som ni ser hittade Lovisa lämpligt en solhatt som även kommer vara bra till vår tur ut till the outback på tisdag! Jag lyckades hitta mig en kepa och ett par skor som ska kunna ta mig in på alla nattklubbar här i Perth enligt skobutiken. Lyckades även springa in i ett assnyggt iphoneskal till min just nu ickeexisterande iphone! Lady Gaga tröjan för 5 dollar kan inte ses som nått annat än ett fynd heller!

Sola o bada

Tänkte bara säga att vi solade och badade igår i det underbart varma vädret...

At work

På allmän begäran kommer här lite bilder från jobbet, vilket är det egentliga syftet av denna resa! Eftersom man inte fick fota vad som helst på företaget så är det inte sjukt revolutionerande bilder. De visar min och Lovisas arbetsplatser där vi spenderade större delen av tiden med att söka i listor osv och även människorna vi arbetade med. Ni kan också se en personlig favorit, morning tea på fredagar. Det är vad jag kallar fredagsfika! Nu är det dock dags för en veckas välförtjänt semester!

Nightlife in Perth

I Fredags drog vi ut och träffade ett jättekul gäng som vi hängde med! Även om nattklubbarna kändes delvis krystade så hade vi en sjukt rolig natt!
-
I lördags blev det utgång igen, denna kväll hade vi dock inte riktigt samma flyt som tidigare dag. Vi träffade några schyssta personer. Det enda problemet var att de är sjukt strikta på klubbarna här och i just den klubben vi skulle till så var man tvungen att ha dress shoes! Vilket jag såklart inte hade, vem har såna när man går ut i Sverige? Detta blev ett stort nederlag för oss och tog bort peppen ganska hårt tyvärr. Men nu vet vi vilka ställen som är bra och dåliga iaf!

Happy Birthday!

Igår fyllde Lovisa 18 år, det firade vi med att handla in lite olika roliga drycker från vår lokala spritbutik. Sedan drog vi ut till vår kvartersbar och träffade lite trevliga människor som lärde oss att spela ett nytt kortspel som kallas "Thirteen". Var ett till en början svårförstått spel, men det var väldigt roligt när man got the hang of it! Vi plockade även upp lite tips om stan. Kul att dra ut och träffa folk! Även om de hade det lite svårt att förstå att vi kom från Sweden och inte Switzerland. Men skidor och choklad du vet...

AQWA, wildlife park and the beach!

I lördags var vi på AQWA! Där träffade vi även Ludvig :) Det fanns en hel del häftiga fiskar och vattendjur att titta på och även några små hajar och mantarockor att klappa. Efter det tog vi oss till Ludvigs värdfamilj och åt en väldigt svensk jordgubbstårta som han hade gjort för att fira hans födelsedag!
-
Där Ludvig bodde fanns det en liten wildlife park, vi drog ut dit lyckligt ovetande för att kanske se en känguru eller så, och det gjorde vi. Det vi inte räknade med var att det kryllade av jättestora äckliga spindlar som hängde rakt över vägen. När vi upptäckt det rörde vi oss snabbt tillbaka och bestämde oss för att stranden var ett bättre ställe att hänga på!
-
Jag hittade även en 50-dollars sedel på marken. Vilken tur tänkter ni kanske. Men där slutade tyvärr turen, för nästa dag var vi matförgiftade och även nu två dagar senare är vi inte helt krya :( Curse chinese food!

Kvällsshopping

På fredagar har de öppet ända till 21.00 på stan, så det var där vi spenderade vår tid efter jobbet! Ganska kul med folk som springer runt fina och festklädda på stan samtidigt som vissa bara går i sina vanliga kläder. Åt en god burrito till middag också!

Sad farewell, oh sad farewell

Jag har tappat min Iphone 4 i en taxi och nu har någon i sin tur antagligen snott den :( Varför mig??? Det verkar gå i våra gener att bli av med saker i taxibilar eller vad säger du Jacob? :(
-
Så har någon vägarna förbi här i Perth och ser någon skum person med en Iphone som liknar den på bilden (minus asiaten) så får ni gärna ge mig en pling, eller ja...

Perth Zoo

Idag var vi på Zoo. Och ja, ni ser klappning av kängurus!

Nattpromenad


South Perth by Night

Området där vi bor :)

We made a mess yesterday...

Tja pannkaksstekning med en panna som har för höga kanter och en stekspade som ser ut sådär säger kanske allt...

Bara lite Perth

Förlåt orkade inte blogga igår för internet var galet segt(vilket det var idag också). I måndags var vi i alla fall ute på stan lite sådär och gjorde finfina kap. Notera att Lovisa slänger sina välanvända skor och efter att ha köpt sig ett par nya sandaler! Själv köpte jag två jättefina linnen och två fina t-tröjor, min kära moder kan känna sig stolt över mitt shoppande. Jag är själv lite stolt :). Kanske kommer lite bilder på dem senare.
-
Nu har vi jobbat i två dagar, har inte tagit några revolutionerande bilder riktigt, men det kanske kommer ut nått litet nu under jobbdagarna om ni har tur. Jobbet är som de flesta andra jobb i början, mest massa väntande bara. Men det blir förhoppningsvis bättre! Puss på er där hemma<3

RSS 2.0