Cottesloe beach och Fremantle (Del 2)

Fremantle(uttalat Free-mantle av folket från Perth men Fre-mantle på vanlig brittisk engelska(?)) är Perths hamnstad, en fin stad med många gamla byggnader och second hand bookstores (de gillar gamla saker helt enkelt). Det var även nån parad för Saint Mary, den var väldigt, väldigt lång, jag förstod kanske inte fullt ut syftet, men good for them!
-
Vi tog en snabb titt (och en glass) upp i Fremantle Prison som var ett av de allra första fängelsena här i Australien och det var i bruk ända till åttiotalet, det såg lite för föråldrat ut för det, men sitter man i fängelset är man kanske inte så kinkig.
-
Efter det tog vi oss till the Round House som är den äldsta byggnaden i hela Västra Australien den hade en fin utsiktet och dess fulländade rundhet gjorde även ett stort intryck på mig... Efter det så var det dags för en 26(ca) minuters hemfärd med pendeln!
-
Mycket på en dag!

Cottesloe beach och Fremantle (Del 1)

De australiensiska stränderna är precis som på tv, det finns badvakter, simlag och en massa VATTEN : O
Bilderna talar nog för sig själva, det de dock inte talar om är att vattnet inte är så varmt som det ser ut. I luften är det nog dock varmare än det ser ut. Cottosloe beach var ett tips från receptionen på hotellet och var en riktigt trevlig strand med förvånansvärt lite tursiter! Den gick att finna en ca 20 minuters färd från downtown med pendeltåg. Goda burgare och pommes frites (med vinäger<3) var det också :)
-
Återkommer med mer om denna dag, natti :)

Would you like a pair of rubber thongs? (Nystart in the Aussieland)

De riktiga entusiasterna av min blogg har kanske märkt att jag inte uppdaterat på ett tag. But cry no more, för nu sätter jag igång igen!
-
För er som var oroliga(vem är inte) så har jag nu kommit fram till Perth med min färdkamrat Lovisa! Så nu är det klappning av wallabys och koalor som gäller för hela slanten! Vi börjar inte jobba förän på tisdag, så än finns det tid! Staden känns underbar i alla fall, vi bor en perfekt liten färjetur från downtown och shoppingen är jättebra för ER tjejer (nejdå det var hög standard på killshoppingen också, inte lika mycket kvantitet bara).
-
Anyway dagens bästa ord:
Rubber thongs...
-
Det är inte vad ni tror, utan ett par oskyldiga flip-flops :) En rolig dialekt de har!
-
Sprid nu till era vänner, nära och kära HE'S BACK!

RSS 2.0